Всім жителям терміново повідомили дуже неприємну інформацію, яка стосується підвищення тарифів на газ. Стало відомо, що обласні постачальники мають намір дуже сильно підвищити ціни на газ.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «golos»

Відомо, що постачальники газу планують підняти ціни на газ вже в 2022 році. В середньому, по Україні ціни на газ планують збільшити на 200%.

Є інформація, в якій повідомляється про те, що тарифи на доставку збираються підвищити з 1.44 до 4.14 гривень за кубічний метр. Важливо повідомити, що в деяких областях ціни на доставку газу можуть злетіти в 5 разів. Ціна доставки в цих областях буде дорівнює самому газу.

Самі компанії кажуть, що таке зростання ціни на доставку спровокований тим, що подорожчав сам технологічний газ та інші ресурси. Деякі компанії кажуть, що через підвищення цін на оренду державного майна і через компенсацію збитків за минулі роки ціна на доставку газу може дуже сильно піднятися.

Ціни на газ
Ціни на газ

Варто відзначити, що найбільше подорожчання вказали в «Луганськгазі» - з 1.55 до 8.41 гривень, «Уманьгаз» - з 1.78 до 8.91 гривень за кубічний метр, а «Одесагаз» - з 0.84 до 4.52 гривень.

Що стосується "Київгазу", то вони пропонують підвищити ціни на 168%, а саме - з 0.31 до 0.83 гривень, а "Київоблгаз " — з 1,45 до 3,38 гривень за кубометр. У Дніпрі платитимуть 2.8 гривень замість 0.93.

Потрібно підкреслити, що практично всі компанії, які займаються постачанням газу, вже оприлюднили оновлену інформацію на своїх сайтах. Але ця інформація є не на головних сторінках, а всередині розділів. Щоб знайти потрібну інформацію, найпростіше прописати назву компанії і потрібний запит, наприклад, «тарифи на 2022 рік».

Нагадаємо, що українцям повідомили, кому підвищать субсидії.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили про нові ціни на комунальні послуги.

Також портал "Hyser" писав, що українців збираються розорити цінами на газ.