У мережі розмістили дуже цікавий і корисний пост, в якому йдеться про те, як можна заощадити на опаленні і газі в прийдешньому опалювальному сезоні. Експерти вирішили поділитися дуже корисними порадами з цього приводу.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Апостроф»

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України вирішило дати поради для жителів України. За їх словами, заощадити на комуналці в період опалювального сезону цілком можливо.

За словами експертів, лічильник в квартирі дозволяє оплатити тільки за те тепло, яке ви використовували, а термостатичний вентиль на радіатор дає можливість контролювати рівень температури в окремих кімнатах.

Крім цього, розмір приладу, який вимірює кількість опалення, повинен мати відповідний розмір для опалення. Цей прилад потрібно відключати, якщо в квартирі або будинку нікого немає.

Опалювальні прилади і радіатори будуть показувати себе більш ефективно, якщо не закривати їх шторами або меблями.

Не варто забувати про "теплу підлогу", яка дасть можливість привести тепло в те місце, де воно найбільше необхідно.

Важливо відзначити, що українцям радять перед кожним опалювальним сезоном ретельно перевірити систему, оскільки повітряні пробки можуть викликати прорив під час експлуатації системи, коли холодно.

Варто відзначити, що дуже важливо замінювати газову колонку або бойлер, якому вже більше 15-ти років, оскільки з часом вони втрачають свою продуктивність.

Дуже важливу увагу варто приділити теплоізоляції вхідних дверей, щільні штори допоможуть утримати тепло в кімнаті, а модернізація системи вентиляції – реальний спосіб економії.

Нагадаємо, що українцям повідомили про збільшення субсидій.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям приготували нові платіжки.

Також портал "Hyser" писав, що деякі українці можуть розоритися на газі.