Жителям "червоних" регіонів в країні обіцяють виплатити підвищену субсидію.

При розрахунку субсидій до них будуть застосовуватися збільшені в півтора рази соціальні нормативи по воді, газу та електроенергії. Зокрема, як і було сказано, це стосується тих регіонів, які в жовтні 2021 року потрапили в "червону" зону карантину. Про це пише "UBR.ua".

Нормативи були встановлені наступні:


Всі перераховані вище нормативи для жителів "Червоних" регіонів будуть збільшені на 50%. Варто відзначити, що в Україні вже вісім областей в "червоній" зоні. Раніше там були тільки Херсонська, Донецька, Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Сумська та Чернігівська області.

З 26 числа до них приєднуватиметься ще Рівненська та Миколаївська області. При цьому в "жовтій зоні" залишаються: Кіровоградська, Закарпатська, Вінницька та Полтавська області.

Жителям червоних областей нарахують збільшену субсидію, фото: Українська правда

До слова, експерти назвали українцям найпоширеніші причини, за якими можуть відмовити в субсидії. Зокрема, мова йде про два види боргу, які можу створити проблеми.

В першу чергу це заборгованість по аліментах більше ніж за три місяці. Якщо у будь-якого члена вашої родини є такий борг, оформити субсидію вам буде вже складніше. Хіба що у цієї людини є алкоголічна або наркотична залежність, але це повинна підтверджувати довідка від лікаря.

Також може завадити отримати субсидію заборгованість по комуналці за три місяці, Правда якщо борг тільки за опалення, то на фінансову допомогу від держави ще можна буде розраховувати.

Раніше "Hyser" писав про те, що експерти розповіли, що придумали облгази в регіонах, щоб накрутити тарифи.

Також наш портал повідомляв, що були названі головні проблеми цього опалювального сезону.

Нагадуємо, що українців попередили про масові відключення електрики.