У зв'язку із зростанням пацієнтів з коронавірусною інфекцією Міністерство охорони здоров'я України розширило "червоний"зону карантину і тепер одночасно вісім областей увійшли до неї з 26 жовтня.

Прес-служба МОЗ опублікувала перелік областей, в яких введені найжорсткіші карантинні обмеження і це Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Сумська, Херсонська, Рівненська, Миколаївська.

Таким чином в Рівненській області і Миколаївській заборонена робота закладів громадського харчування, крім доставки за адресою і їжі на винос. Під забороною робота торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, театрів, робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів.

Заклади освіти також не працюють у" червоній " зоні. Обмеження не стосуються дитячих садків і початкових класів шкіл.

Обмеження, які призначені для" червоних "зон не застосовуються, якщо і у працівників, і у відвідувачів громадських закладів є" зелені " ковід-сертифікати.

Разом з цим, уряд дозволяє роботу банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек і всіх продовольчих магазинів в "червоних" зонах.

Що стосується навчальних закладів, то вони можуть працювати за умови, що абсолютно всі працівники мають "зелений" ковід-сертифікат.

До існуючих областей в "червоній" зоні можуть приєднатися Львівська, Житомирська та Луганська області. Міністерство охорони здоров'я вже направило на розгляд подання. Про це заявив головний лікар країни Віктор Ляшко.

"Ми від МОЗ направили подання до Секретаріату Кабміну, буде засідання держкомісії ТЕБ і НС завтра або після завтра. І буде прийнято рішення, я впевнений на 100%, буде прийнято рішення про введення "червоного" рівня в декількох областях: Львівська, Житомирська, Луганська", - заявив Ляшко.

Раніше Hyser писав про те, що експерт розповів, коли коронавірус в Україні вийде на плато.

Також Hyser повідомляв, що у Запоріжжі не дозволять пересуватися по області через посилення карантину.

Нагадаємо, що настають кадрові "голодування" і проблеми з безробіттям в Україні.