Експерти назвали корисні продукти для здоров'я.

Багато експертів погоджуються з тим, що ферментовані продукти харчування максимально корисні для організму людини. Тому вкрай важливо, щоб вони були присутні в раціоні харчування. Крім того, такі продукти сприятливо впливають на мікрофлору організму.

Онколог Олена Смирнова вказала, що до ферментованих продуктів відносяться ті, що піддалися процесу бродіння. Наприклад, кефір, йогурт, квашена капуста, солоні огірки і помідори, чайний гриб.

«В результаті в овочах, злаках, молочних продуктах утворюються пробіотики (мікроорганізми), які оздоровлюють кишківник і все, що з ним пов'язано, аж до імунітету, розумового і психоемоційного стану», — написала медик в соціальній мережі.

Таким чином саме ці продукти допомагають підшлунковій залозі виробляти шлунковий сік і ферменти. Це покращує сам процес травлення. Багато хто знає, що від якості травлення безпосередньо залежить здоров'я людини. Адже якщо їжа буде погано перетравлюватися, то можуть виникнути проблеми не тільки в шлунково-кишковому тракті, а й інших органах. Тому важливо, щоб шлунок працював як годинник.

Також вона порадила проконсультуватися з приводу вживання подібної їжі з гастроентерологом, якщо існують захворювання шлунково-кишкового тракту.

Адже вона може викликати надмірне газовиділення і здуття живота. Це може принести дискомфорт для людини.

Якщо таке спостерігається, то потрібно терміново звертатися за допомогою до лікаря. Тому що потім може бути занадто пізно. Самостійне лікування в такому випадку протипоказано.

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, кому не можна їсти гарбуз.

Також писали, що стало відомо, коли в Україні можуть почати вакцинувати дітей.

Нагадаємо, що медики назвали небезпечну кашу для організму.