Болгарія внесла Україну в" червону " зону по ситуації з коронавірусом, що зіпсувало плани деяким українцям

Останнім часом в Україні різко погіршилася обстановка з пандемією коронавірусу, у зв'язку з чим кількість нових випадків зараження китайською хворобою зросла багаторазово. Інші країни вживають відповідно до цього заходи, тому, наприклад, Болгарія занесла нашу країну в "червону" зону пандемії, через що українці не зможуть потрапити в цю країну. Нові обмеження на болгарському кордоні почнуть діяти з суботи, 30 жовтня. Про це повідомляє офіційна прес-служба Посольства України в Болгарії в Facebook.

Повідомляється, що, згідно з рішенням уряду, в Болгарію зможуть потрапити тільки ті українці, які мають статус постійного або довгострокового проживання, а також членам їх сімей.

Одночасно з тим, навіть цим категоріям українців необхідно буде пред'явити певні документи на кордоні, а саме коронавірусний сертифікат міжнародного зразка про повну вакцинацію або про перенесену хворобу або негативний тест ПЛР.

Варто відзначити, що тест на коронавірус повинен робитися не раніше, ніж за 72 години до в'їзду в країну. Іншим важливим моментом є те, що неповнолітнім для поїздки сертифікат про імунізацію не потрібен. Особам у віці від 12 до 18 років потрібно пройти ПЛР-тест. Якщо неповнолітні у віці від 12 років не покажуть ПЛР-тест, то вони змушені будуть відправитися на самоізоляцію на 10 днів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям почнуть видавати нові довідки про вакцинацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ зробили заяву щодо "червоних" зон карантину.

Також "Hyser" писав, що Ляшко розповів, за яких умов в Україні буде запроваджено загальний локдаун.