Багато українців нарікають на низьку якість газу, яку, однак, складно довести постачальнику

Чимало українських споживачів стикаються з тим, що газ, що поставляється їм в квартири має низьку якість, проте мало хто з цим може щось зробити, оскільки для того, щоб довести порушення стандартів, необхідно заплатити за експертизу 10 тисяч гривень. Компенсують кошти тільки в тому випадку, якщо правота клієнта буде доведена. Про це повідомляє iнформаційний портал "OBOZREVATEL".

Повідомляється, що згідно із законодавством, українці мають право самостійно ініціювати перевірку газу. Для цього необхідно звернутися в облгаз і попросити про приїзд комісії, яка зробить забір зразка газу і відправить його в лабораторію.

"Підводним каменем" є те, що заплатити за це доведеться близько 10 тисяч гривень. При цьому повернуть ці гроші тільки в тому випадку, якщо лабораторний аналіз доведе, що газ на ділі не відповідає стандартам калорійності.

Очевидно, що у більшої частини українців немає 10 тисяч гривень, які вони готові будуть витратити на перевірку газу. Крім того, в багатоквартирних будинках Дін людина в середньому на місяць споживає менше 100 гривень, так що суми незрівнянні. Зацікавленими в перевірці будуть тільки жителі сільської місцевості, проте гроші у них навряд чи знайдуться.

Крім того, експерти попереджають про те, що не чули про те, щоб українці отримували компенсації за процедуру перевірки, оскільки механізм є, але на практиці він не застосовується.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні зміняться ціни на світло.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що боржникам по комунальних виплатах дали пораду.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, якої категорії українців підвищать субсидії.