Велика частина працівників бюджетної сфери до кінця 2021 року отримають надбавки до пенсії за вислугу років. Мова про медиків, держслужбовців, педагогів та інших, які мають достатній страховий стаж.

Про це йдеться у роз'ясненні Пенсійного фонду України у виданні "Пенсійний кур'єр".

Щоб розрахувати надбавку, необхідно середній оклад помножити на відсоток надбавки за вислугу років і отримаємо суму надбавки.

У Пенсійному фонді зазначили, що пенсіонери бюджетної сфери, які продовжують працювати після досягнення пенсійного віку, не можуть розраховувати на підвищення пенсії за вислугу років. Стаття 7 Закону України "Про пенсійне забезпечення" свідчить про те, що пенсії за вислугу років призначаються після відходу з роботи, що дає право на цю пенсію.

Таким чином, всі пенсіонери, які після призначення їм пенсії за вислугу років відповідно до статті 55 зазначеного Закону, продовжать працювати (неважливо чи десь за основним місцем роботи, чи то за сумісництвом) не отримають пенсію за вислугу років.

Пенсіонери. Скріншот з відео на Youtube
Пенсіонери. Скріншот з відео на Youtube
Пенсіонери. Скріншот з відео на Youtube

Також у фонді заявили, що про всі обставини, які можуть вплинути на зміну розміру пенсійної виплати або припинення її виплати, пенсіонери зобов'язані повідомляти органи ПФУ.

Раніше Hyser писав про те, що з 1 жовтня дорожчають комунальні послуги.

Також Hyser повідомляв, що названі продукти, які викликають залежність.

Нагадавши, хто з пенсіонерів може розраховувати на збільшення пенсії.