Стало відомо, яка користь укладена в нелюбимої багатьма пшоняної каші

Сьогодні багато людей нехтують пшоняною крупою, а даремно, адже саме пшоняна каша вважається одним з найкорисніших суперфудів за рахунок унікальному складу вітамінів і мікроелементів. Про користь цього продукту розповіли в російських ЗМІ.

В першу чергу важливо відрізняти пшоно від пшеничної крупи, оскільки це абсолютно різні злаки. Пшеничну крупу роблять із зерен пшениці, в той час як пшоно роблять з проса. Так чи інакше, пшоняна каша благотворно впливає на величезну кількість органів.

Наприклад, в каші міститься велика кількість магнію, який позитивно впливає на серцево-судинну систему, нормалізує тиск і знижує ризик хвороб серця. Калій, який також міститься в пшоняної каші, також благотворно впливає на серце, розширюючи судини і знижуючи тиск. Вітаміни і мінерали в крупі зміцнюють стінки судин.

Вітаміни групи В і, знову ж таки, магній, позитивно впливають на нервову систему, допомагаючи менше реагувати на подразники, легше переносити стрес. Фосфор зберігає цілісність нервових клітин, так що каша може навіть допомогти побороти осінню нудьгу.

Варто також відзначити, що в пшоняній каші міститься велика кількість клітковини і повільних вуглеводів, що покращує травлення, допомагаючи забути про такі проблеми як запори, спазми, виразки шлунка і так далі. Крім того, каша нормалізує також роботу печінки, нирок та інших органів. Більш того, продукт є хорошою реабілітацією для людей, які проходять антибіотики, оскільки організм швидше очищається від хімічних сполук.

Крім того, клітковина не тільки скорочує час знаходження їжі в кишечнику, але і пригнічує виділення кислоти в жовчному міхурі, яка і стає причиною утворення каменів. В цілому споживання продуктів багатих клітковиною знижує ймовірність появи каменів в жовчному міхурі на 17%.

Фосфор також надає благотворний ефект на кісткові тканини, зміцнюючи кістки і знижуючи їх крихкість. Саме тому каша корисна як зростаючим організмам, так і літнім людям.

У пшоняній каші також міститься кремній і фтор, які позитивно впливають на здоров'я нігтів, волосся і зубів, які є головними показниками молодості і здоров'я організму. Вітаміни і мінерали в продукті також позитивно впливають на стан шкіри.

Вживання каші здатне знизити рівень холестерину за рахунок своїх ліпотропних властивостей. Таким чином, клітковина в каші позбавляється від "поганого" холестерину і підвищує рівень "хорошого".

Нарешті, пшоно здатне запобігати Онкологічні захворювання своїм антиоксидантами, які нейтралізують вільні радикали. Дієта з великою кількістю пшона у жінок знижує ймовірність виникнення раку молочної залози у жінок старше 45 років на 40%.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які продукти викликають різке старіння.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям вказали на головну помилку при вимірюванні тиску.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, про які "народні методи" лікування варто забути.