Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, виступаючи на брифінгу, заявив, що не виключає введення "червоного" рівня епіднебезпеки в ще більшій кількості регіонів.

Так, в "червоній" зоні вже перебувають вісім областей. З 30 жовтня до них приєднаються Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області, пише "Главком".

Виходить, що більша частина країни вже стала "червоною". У цих регіонах введено посилений карантин.

Кузін не виключає, що список буде тільки рости так як зараз в "жовтій" зоні перебувають тільки три області.

Разом з тим, медик нагадує, що можливість зупинити зростання числа хворих існує і для цього є два способи. Перший - це вакцинація проти ковіду і другий - посилення протиепідемічних заходів.

Він закликав громадян не чекати посилення карантину і підкреслив, що щеплення, в першу чергу, важливі для того, щоб люди зберегли здоров'я і життя. Кузін впевнений, що вакцинація - це єдиний спосіб уникнути колапсу медичної системи. "Кількість розгорнутих ліжок не матиме значення, якщо не буде вистачати лікарів, які зможуть надавати кваліфіковану медичну допомогу", – застеріг він.

Згідно зі статистикою в Україні зайнято вже 66% ліжок, де знаходяться пацієнти з ковід. Більше 41 тисячі пацієнтів перебувають на лікуванні в медичних установах.

Тільки за 26 жовтня число викликів екстреної медичної допомоги досягло 55 тисяч. Кузін закликає також викликати швидку тільки при наявності болю в грудній клітці, ознак дихальної недостатності і сатурації менше 92%. якщо у людини тільки температура, не варто турбувати бригаду швидкої допомоги, адже вона може врятувати життя тому, хто дійсно цього потребує.

Раніше Hyser писав про те, що настають кадрові "голодування" і проблеми з безробіттям в Україні.

Також Hyser повідомляв, що епідеміологи розповіли, чи варто чекати погіршення ситуації з коронавірусом у грудні.

Нагадаємо, що у МОЗ попередили українців про щорічну вакцинацію.