За прогнозами експертів, до кінця року ситуація з Covid-19 в Україні буде тільки посилюватися. Так, очікується, що максимального піку захворюваність досягне в листопаді-грудні. При цьому мова йде про Україну в цілому і про Київ зокрема.

Про це пише портал "Главком" з посиланням на епідеміолога Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерину Сояк.

Він пояснила, що передбачити, чого саме чекати – вкрай складно. Зараз країна наближається до піку, тому варто очікувати погіршення ситуації із захворюваністю. «Я думаю, що наступний місяць у нас буде, найімовірніше, найважчим, а може, це перейде і на грудень. До нового року ми будемо поки в такому зростанні захворюваності», – пояснила лікар.

Цієї осені хвиля захворюваності сильніше, ніж в минулому році. Про це свідчить і дані офіційної статистики, і ситуація в лікувальних закладах. «На сьогоднішній день ми побили рекорди, які були в цей же час минулого року. Звичайно ж, в цю хвилю ситуація погіршилася», – заявила експерт.

На сьогоднішній день, коронавірус вражає все більше молодих людей, залишаючись при цьому максимально небезпечним для старшого покоління. "І серед дитячого населення збільшилися випадки, які потребують стаціонарної медичної допомоги" - зазначила експерт.

За даними клініцистів, Covid - 19»помолодшав". Однак не варто сильно узагальнювати, оскільки основною групою ризику як і раніше залишаються люди пенсійного віку. Крім того, ті, хто вакцинований переносять захворювання набагато легше і без серйозних ускладнень. На думку Катерини Сояк, сьогоднішній спалах коронавірусу в Україні вакцинація вже не зупинить, але робити щеплення все ж необхідно.

Раніше "Hyser" писав про те, що невакцинованих українців перестануть пускати в транспорт.

Також наш портал розповів про те, що експерти пояснили, як перевірити себе на "ковидний" кашель.

Нагадуємо, що Євген Комаровський розповів про те, як відрізнити ковид від ГРВІ.