Стало відомо, що для українців, постачальником газу яких є "Нафтогаз" зміниться тариф

Жовтень добігає кінця, а значить скоро зміняться тариф на цілий ряд комунальних послуг, в число яких входить і газ. Для багатьох українців, які залишилися без постачальника газу постачальником останньої надії автоматично став НАК "Нафтогаз". З листопада, згідно з рішенням уряду, ці українці будуть виплачувати за кубічний метр блакитного палива менше - всього 7,96 гривень. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Повідомляє, що подібна пропозиція на газ буде актуальна для тих домогосподарств, які підписали річний договір з "Нафтогазом України". Для цієї категорії українців тарифи на газ виявляться незмінними до весни наступного року.

Крім того, за тарифом ПОН вартість залишається незмінною з 1 жовтня по 30 Листопада. Зазначимо, що до того, як уряд прийняв відповідне рішення, вартість газу за цим тарифом становила 16,56 гривень за кубічний метр.

У своїй публікації глава Уряду також в черговий раз закликав українців, які залишилися без постачальників газу підписати річний договір або з НАК "Нафтогаз України", або з будь-якою іншою компанією.

Відзначимо, що незважаючи на те, що "Нафтогаз" є державним постачальником газу останньої надії, у нього не найвигідніша пропозиція на ринку, оскільки, наприклад, компанія ETG.UA пропонує кубометр газу за ціною в 7,799 гривень, а Neogas — за ціною в 7,80 гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні зміняться ціни на світло.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що боржникам по комунальних виплатах дали пораду.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, якої категорії українців підвищать субсидії.