З урахуванням кількості блокувань рахунків українців у банках їм дали кілька порад

Останнім часом ситуації, коли банки обмежують кількість переказів з картки на картку, блокують операції, які вони вважають підозрілими, стали буденністю. Одночасно з тим, у клієнтів не так багато способів цьому протистояти. Керівний партнер консалтингової компанії "фінансова студія" Євген Невмержицький в інтерв'ю порталу "Факти" дав кілька порад щодо того, як убезпечити свій банківський рахунок.

Експерт попередив, що ніхто не може дати клієнтам гарантії недоторканності банківського рахунку. Єдиним стовідсотковим способом стане хіба що невикористання цих рахунків. При цьому наголошується, що останнім часом українці все більше вважають за краще розплачуватися готівкою або криптовалютою.

Експерт також зазначив, що найпоширеніша порада в цій ситуації — працювати в "Білу", в українських реаліях вкрай наївна, оскільки перед такими компаніями виникає цілий рд певних загроз. Останнім часом нерідко навіть високорепутаційні компанії, які працюють легально і прозоро, опиняються на межі банкрутства або під загрозою рейдерської атаки внаслідок бездіяльності корумпованих чиновників або судової системи.

Невмержицький закінчив свій коментар тим, що саме громадяни, підприємці, кредитори та інші суб'єкти фінансового моніторингу намагаються "крутитися, як можуть", борючись за своє виживання і нерідко створюючи успішні бізнеси. Саме на таких громадянах, на думку експерта, і тримається українська державність і буде триматися, і зміцнюватися надалі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що обмінники відмовляються приймати долари.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, наскільки ретельно перевірятимуть карти українців.

Також "Hyser" писав, що українці скаржаться на роботу банкоматів ПриватБанку.