Синоптики попередили українців про те, що слід готуватися до сибірських морози. Зовсім скоро про себе дадуть знати холодні повітряні маси з півночі.

Завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова розповіла про те, що через певні кліматичні зміни, холодне повітря прийде в нашу країну з Сибіру. Про це пише видання Оглядач.

За словами експерта, циркумполярний вихор, утворений над північною півкулею планети, привів у рух сибірські повітряні маси і змусив їх рухатися, в тому числі, у бік України. Але на траєкторію руху вихору впливають гори Тянь-Шань, які стоять на його шляху і направляють холодне повітря у напрямку до Європейської частини континенту. Синоптик зазначила, що похолодання відбудеться зовсім скоро – в перших числах листопада.

При цьому кліматолог спрогнозувала, що в листопаді українців чекає «відлига». Буквально відразу ж після сильного похолодання настане тепла погода. Вона пояснила:"Якщо на початку місяця буде близько 0 градусів, а вночі близько 5 градусів морозу, то в середині листопада температури будуть доходити до 14-15 градусів тепла".

А ось вже в кінці місяця, на тепло розраховувати не доведеться, оскільки в Україну прийдуть справжні зимові морози.

Раніше "Hyser" писав про те, що синоптики розповіли, скільки ще українці зможуть насолоджуватися сонячною погодою.

Також наш портал розповів про те, що фахівці назвали дати магнітних бур в листопаді.

Нагадуємо, що українцям розповіли, чи варто чекати снігопадів у новорічні свята.