З'явилася нова інформація щодо ситуації на Донбасі.

Весь жовтень можна було спостерігати, як російські бойовики підсилюють свої позиції на захопленій території в Донецькій і Луганській областях. Так, тільки за минулу добу, 29 жовтня, вони 19 разів порушили режим припинення вогню, один раз застосовуючи навіть заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Про це пише "Апостроф".


В результаті обстрілів п'ятеро бійців ЗСУ були поранені і доставлені в лікарню. Їх стан оцінюється як задовільний.

Зокрема, постріли було чутно в районі Причепилівки, Зайцевого, Старогнатівки, Новотошківського, Новоселівки, Катеринівки, Водяного, Мар'їнки, Станиці Луганської, Лебединського та Павлополя.

В ході обстрілів бойовики задіяли автоматичні станкові гранатомети і гранатомети різних систем, міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. Також в Луганській області був помічений проліт ворожого безпілотника, імовірно "Орлан-10", з перетином лінії зіткнення.


Українські військові відкривали вогонь у відповідь по противниках, але уникаючи застосування забороненого Мінськими домовленостями озброєння. В результаті бойовики були змушені припинити обстріли. Після півночі, станом на 7 годину ранку, 30 жовтня, перестрілок більше не було зафіксовано.

Раніше "Hyser" писав про те, що Україна вже відмовляється від автоматів Калашникова і переходить на гвинтівки НАТО.

Також наш портал повідомляв, що Зеленський зробив дивну заяву про зв'язок воїнів Другої світової війни з бійцями на Донбасі.

Нагадуємо, що в Україну привезли потужне озброєння з НАТО.