Російська Федерація продовжує відправляти свої війська на кордон з Україною, через що в Сполучених Штатах Америки і Європі почали турбуватися. У той же час незрозуміло, навіщо РФ збільшує кількість техніки і нарощує число військовослужбовців на кордоні.

Про це повідомляє портал «The Washington Post».

Останнім часом в соціальних мережах публікують різні ролики, де видно, як військові поїзди і автоколони Російської Федерації відправляють на український кордон величезну кількість військової техніки.

За словами глави програми з вивчення Росії Майкла Кофмана, поки нічого зрозуміло. Однак, що він точно говорить, так це те, що це не виглядає, як вчення.

Також деякі офіційні особи з Європи та Сполучених Штатах Америки, які вважали за краще залишитися невідомими, зробили важливу заяву.

Вони стверджують, що стягування російських військ стало особливо помітним після того, як у вересні Росія закінчила військові навчання разом з Білоруссю на західному фланзі. Так, 41 загальновійськові російські бійці не повернулися на своє місце.

Війська РФ
Війська РФ
Війська РФ

У Мережу потрапили знімки з супутника, де видно, що ця бригада об'єдналася з іншими російськими силами біля українського кордону. За словами Кофмана, на супутнику видно, як до кордону з Україною відправляють військових і кошти від елітного підрозділу 1-ї гвардійської танкової армії з Москви.

Керівник програми, яка займається вивченням Російської Федерації, підкреслив, що необхідно відступити і порівняти цей рік з минулим. Таким чином, можна буде зрозуміти, що меседжі і тон РФ по відношенню до України раптово помінялися.

Нагадаємо, що у Російській Федерації стався серйозний вибух, який помітили на пороховому заводі.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", в Україну привезли потужне озброєння з США, яке допоможе бійцям боротися з російськими окупантами.

Також портал "Hyser" писав, що на територію Донбасу стягується велика кількість військової техніки.