З 1 листопада в Україні змінюються тарифи на комунальні послуги для побутових споживачів

В Україні розпочався новий місяць, а, отже, змінюються і тарифи на ЖКП. Наприклад, тепер українці будуть оплачувати блакитне паливо за новими тарифами, хоча вартість електроенергії для побутових споживачів залишиться колишньою. Про те, наскільки змінилися тарифи повідомив інформаційний портал "Апостроф".

Повідомляється, що з 1 листопада ряд постачальників встановили для своїх споживачів тариф на блакитне паливо на рівні в 7,99 гривень за кубометр. Найменше за ресурс доведеться платити українцям, які є клієнтами таких компаній як ETG.UA, "Галнафтогаз", "Маргаз", "Полтавагаз збут" та "Стрийнафтогаз". Відзначимо, що ці розцінки актуальні тільки для тих споживачів, які вирішили не укладати річний контракт на газ з фіксованою ціною. Найдорожче газ пропонує компанія" енергія країни", яка за кубометр блакитного палива вимагає 38,35 гривень.

Що стосується тарифів на електроенергію, то вони в цьому місяці залишаться такими ж, як і в минулому. Ті домогосподарства, які в місяць споживають менше 250 кВт/год будуть оплачувати світло по 1,44 гриві за кожен витрачений кВт/год. Ті ж українці, які не вкладаються в норму споживання в 250 кВт/год будуть оплачувати ресурс за ціною в 1,68 гривень х-за кВт/год.

Іншою важливою зміною Листопада є те, що з цього місяця український уряд припинив регулювати вартість газу для підприємств теплокомуненерго, так що тепер вони купують блакитне паливо за ринковими цінами. Одночасно з тим, у парламенті прийняли законопроект, за яким місцева влада тепер сама формуватиме тарифи на тепло і гарячу воду.

Наприклад, клієнти "Київтеплоенерго" оплачуватимуть опалення за старими тарифами – 1654,41 Гривня з урахуванням податку на додану вартість за Гкал тепла. Для бюджетних організацій піднімуться тарифи на гарячу воду: за кубічний метр води тепер потрібно буде витратити по 134,54 гривні. Релігійні організації гарячу воду тепер оплачують по 133,02 гривні за кубометр, а інші категорії споживачів – по 141,07 гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні зміняться ціни на світло.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що боржникам по комунальних виплатах дали пораду.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, якої категорії українців підвищать субсидії.