У Данії осквернили пам'ятник Тарасу Шевченку

У Данії познущалися над пам'ятником Тарасу Шевченку. Його розфарбували в кольори російського прапора, а нижче написали, що Крим належить Росії. Про це йдеться в повідомленні пресслужби посольства України в Данії.

Інцидент стався в Копенгагені напередодні футбольного матчу Данія-Росія. Невідомі особи осквернили пам'ятник українському поетові Тарасу Шевченку.

Як зазначили в Посольстві України в Данії Кобзар був пофарбований в російський триколор, але цього вандалам не вистачило. На постаменті скульптури невідомі написали кілька відомих елементів російської пропаганди, зокрема те що "Крим російський".

У посольстві зазначили, що цей акт вандалізму в черговий раз доводить, що російська агресія проти України реальна і що на Донбасі йде справжня війна. Також в посольстві назвали цей інцидент черговим актом провокації проти України і закликали правоохоронні органи Данії знайти винних і покарати відповідно до закону.

"Звертаємося до правоохоронних органів Данії почати негайне розслідування і покарати винних. Недругам України нагадуємо в черговий раз:" Крим - це Україна", а український дух не зламати", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що користувачі Мережі такий вчинок також засудили, зазначивши, що це точно "почерк" Росії.

"Росіяни у своєму стилі, як нагадує те не виживуть...", "Шевченко для Росії - це "російський поет". Вони привласнили собі все що могли, крали, брехали ... тепер за Шевченка взялися", "Все зроблено так, щоб не подумали на росіян. Але вуха стирчать! І зробили це ніяк не жителі Копенгагена", "Це взагалі якась дикість! Просто немає слів", - написали в коментарях до публікації.

Коментарі. Фото: скріншот facebook
Коментарі. Фото: скріншот facebook

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Росії почали вимагати заборонити українським фанатам відвідувати матчі Євро-2020.

Також наш портал інформував, що у мережі висміяли істерику росіян щодо гасла "Героям слава" на формі української збірної з футболу.

Нагадаємо, що пропагандистка Скабєєва зганьбилася абсурдною заявою про Україну.