Ціна на хліб підвищуватиметься щомісяця на 1,5%

За останній рік в Україні додали в ціні ряд популярних продуктів, зокрема хліб. Експерти прогнозують, що ціни на хліб продовжать зростати, а його смак може змінитися. З чим це пов'язано і до чого готуватися українцям, інформує портал UBR.

Ціни на пшеничне борошно зросли на 21-23% через зростання цін на сировину. Це вплинуло на вартість хлібобулочних виробів і на рівень заробітку його виробників. Експерти відзначають, що в структурі собівартості хліба борошно займає 50%, тому зміна її ціни безпосередньо впливає на вартість готового продукту.

Для того, щоб урізноманітнити асортимент, а також отримати додатковий дохід за рахунок маржинальності виробники починають використовувати інші види борошна, зокрема кукурудзяну і гречану. За словами експертів це може відбитися на смакових якостях хліба.

Варто відзначити, що тільки з початку 2021 року ціни на хліб в Україні підскочили на цілих 9,2%. Також набрали в ціні овочі та соняшникову олію: на 13,5% і 42,7% відповідно. Експерти відзначають, що ціни на хліб будуть рости протягом року на 1,5% щомісяця.

До слова, ціни на сезонні овочі та фрукти в Україні набагато вище, ніж були у 2020 році. Наприклад, вартість огірків на сьогоднішній день у 2,2 рази перевищує їх ціну в червні минулого року. За словами експертів погані погодні умови, які спостерігалися в першій половині червня спричинили за собою зменшення пропозиції огірка на ринку через що відбулося зростання цін в даному сегменті. Також цього року українців здивували ціни на черешню та полуницю. За один кілограм ягід продавці просили від 120 до 500 гривень.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерти розповіли, як зміняться ціни на цукор в сезон закруток.

Також наш портал інформував, що у мережі порівняли ціни на продукти в Україні та сусідній Польщі.

Нагадаємо, що в Україні стрімко зростають ціни на популярне м'ясо. Всього за один рік вартість злетіла на цілих 10%.