У липні синоптик прогнозує кілька хвиль аномальної спеки, а також зливи і бурі

Літо в Україні почалося зі злив з грозами й відносно невисоких температур. Кілька тижнів українці страждали від потопів через рясні опади, але тепер в країну прийшла справжня спека, яка протримається до кінця тижня. Народний синоптик Леонід Горбань вважає, що зниження температури буде тимчасовим і за ним підуть нові хвилі аномальної спеки. Про це він розповів ТСН.

Леонід Горбань заявив, що спад спеки, який прогнозується в кінці тижня буде короткочасним і за ним прийдуть нові хвилі аномальної спеки. Синоптик прогнозує, що середина літа буде не простою для українців. Погода влаштує подвійне випробування: потужними опадами й аномальною спекою. Не виключені удари бур в липні.

Так, за прогнозом народного синоптика на початку липня Україну почнуть знову заливати дощі. Вже з 4 липня країну накриє аномальна спека, яка триватиме по 8 липня. 11-12 липня Україну захлеснуть дощі й бурі. Після невеликого перепочинку синоптик знову прогнозує дощі, які пройдуть 16-17 липня. З 18 липня очікується чергова хвиля аномальної спеки, яка протримається досить тривалий період - до 28 липня. Однак 25 липня можливі сильні грози й бурі. Закінчиться місяць, як і починався - дощами.

До слова, в період високих температур слід знати кілька правил, які допоможуть пережити спеку. Так, під час спеки вікна слід тримати закритими, щоб спека не проходила в кімнати. Також експерти радять пити гарячий чай, що сприятиме охолодженню тіла. Не варто довгий час проводити під сонцем. Найкраще обмежитися 15-хвилинною прогулянкою. Спиртне і холодний душ - найгірші помічники в спеку. Краще пити чай або воду, а купатися тільки в теплій воді, щоб організм не підвищував внутрішню температуру, намагаючись зігрітися.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про аномально високі температури цього літа.

Також наш портал інформував, що кліматологи розповіли, як глобальне потепління відбитися на Україні.

Нагадаємо, що синоптик попередила про аномальні скачки погоди влітку 2021 року.