У поточному році тарифи на гарячу воду та опалення для українців відчутно зростуть

У 2021 році українців очікує чергове підвищення вартості гарячої води і опалення. У прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки Мінекономіки, затвердженому урядом наприкінці травня, говориться, що ЖКП подорожчають на 33 відсотки. Про це повідомляє Інформаційний портал "Апостроф".

Так, у прогнозі Міністерства говориться, що протягом трьох наступних років тарифи на гарячу воду та опалення поступово зростатимуть: у 2022 році розмір тарифів на ці житлово-комунальні послуги підвищиться ще на 6 відсотків, а в 2023 і 2024 роках ще на 5 відсотків.

Що стосується послуг на централізоване водопостачання та водовідведення, то в поточному році вони піднімуться на 20 відсотків, в наступному — ще на 11 відсотків, а в 2023 і 2024, знову ж таки, ще на 5 відсотків.

На цьому тарифний удар по населенню не припиниться, оскільки в Міністерстві економіки додатково прогнозують, що для споживачів подорожчає утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Так, в цьому році дані тарифи зростуть приблизно на 10 відсотків, в 2022 році — знову на 10 відсотків, а в 2023 і 2024 роках — ще на 5 відсотків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україні нещодавно з'явилася третя платіжка для споживачів, які проживають в багатоквартирних будинках. Справа в тому, що тепер з українців будуть стягуватися плата за обслуговування газових мереж в їх будинках. З'являтися така третя платіжка буде не постійно, а час від часу, наприклад, після того, як станеться аварія, для ліквідації якої потрібен ремонт.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що "ПриватБанк" попередив про підвищення тарифів на популярну послугу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у липні будуть перераховані тарифи на блакитне паливо, причому не на користь споживачів.

Також "Hyser" писав, що експерти пояснили причину різкого стрибка вартості палива на АЗС.