У мережі з'явилася інформація про те, як касири наживаються на покупцях

Виявляється, у співробітників супермаркетів є способи наживатися на покупцях, причому загальні суми прибутку можуть досягати 700 тисяч гривень. Головним способом "надути" клієнтів полягає здача в копійках, які касири найчастіше не віддають, заявляючи, що у них немає дрібниці в касі. Про це на своїй сторінці в Facebook розповів волонтер Андрій Козак.

У своїй публікації він написав, що зрозумів, як в Україні з'являються олігархи — просто люди користуються "тупізмом" українців і заробляють на цьому, і на це явно грає елементарне мовчання звичайних громадян.

Так, одного разу, стоячи в черзі на касі, волонтер звернув увагу на те, як касир кожному покупцеві недодавала здачу готівкою, посилаючись на те, що у неї немає дрібниці. При цьому, коли підійшла його черга, він пробив свій товар, якого вийшло на 200 гривень і 30 копійок. У нього не було 30 копійок і, хоча він завжди в таких випадках і додавав одну гривню, цього разу він вирішив цього не робити.

Касирку це обурило, і вона зажадала, щоб чоловік оплатив свої товари в повному розмірі. Тому він вирішив дати їй дві гривні, однак замість здачі в 1 гривню 70 копійок він отримав всього одну гривню.

Важливим моментом є те, що близько 10 осіб, які розрахувалися раніше, також не отримали здачу в повному розмірі, тільки одна бабуся зажадала, щоб їй видали належні 80 копійок, після чого зіткнулася з хвилею хамства, нібито, без 80 копійок вона не збідніє.

На підставі цього спостереження Козак розрахував, що якщо, наприклад, мільйон покупців за один місяць недоотримають по 70 копійок здачі, то такий супермаркет отримує 700 тисяч гривень зайвого прибутку. З такої точки зору недоотримані копійки не виглядають вже так мізерно.

Якщо вам не видають здачу повністю через те, що у касира "немає дрібниці", не варто забувати про те, що це проблема касира, а не ваша, більш того це підстава для його відповідальності.

У підпункті 2.13 Положення про ведення касових операцій у національній валюті України сказано, що підприємства і підприємці зобов'язані стежити за наявністю в касі банкнот і монет для видачі здачі, а якщо в касі немає розмінних монет, то особу можна притягнути до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП, що загрожує посадовим особам підприємства штрафом.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як популярний ранковий напій впливає на печінку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі на пляжі рятувальники розшукували людей під завалом.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, як працюватимуть українські банки з нагоди Дня Конституції.