Доктор Комаровський назвав симптоми теплового удару

Вже кілька днів поспіль в Україні тримається спекотна погода. Позначки на термометрах переступили межу в 30 градусів тепла. Після тривалої прогулянки під палючим сонцем можливе зневоднення організму або навіть тепловий удар. Тому в такі дні краще поберегтися. Відомий український педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в instagram назвав кілька симптомів, які можуть сигналізувати про тепловий удар.

Незважаючи на те, що за вікном стоїть літня спека багато хто не може втриматися від спокуси погуляти або ж сходити на пляж, тим більше що епідситуація дозволила істотно послабити карантинні обмеження. Однак довго знаходиться на сонці небезпечно для організму. Як мінімум можна отримати сонячний опік або навіть тепловий удар.

Так, педіатр Євген Комаровський зазначив, що якщо після прогулянки людина починає відчувати млявість, загальну втому, а також головний біль і підвищення температури тіла, то з більшою ймовірністю він отримав тепловий удар. Також серед симптомів теплового удару інтенсивне почервоніння шкіри, прискорене серцебиття, судоми, нудота, запаморочення і навіть втрата свідомості.

Щоб уникнути теплового удару експерти радять не виходити на вулицю в пік сонячної активності, адже цей період найнебезпечніший. Якщо ж подихати свіжим повітрям хочеться "тут і зараз", то найкраще сховатися в тіні. Крім цього не варто забувати, що через спеку може статися зневоднення. Тому лікарі рекомендують пити по два-три ковтки води кожні двадцять хвилин.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали напої, які допомагають підтримати організм в тонусі в найспекотніші дні.

Також наш портал інформував, що лікарі назвали симптом" тихого " інфаркту, на який люди часто навіть не звертають увагу.

Нагадаємо, що медики назвали звичайну кашу, яка допомагає скинути зайву вагу і омолоджує обличчя.