З життя пішов легендарний диктор Віктор Балашов.

Помер радянський теле - і радіоведучий на 97-му році свого життя. На даний момент невідомо, що стало причиною його смерті. Про те, що його не стало і чим саме він прославився, повідомили російські ЗМІ.

не стало відомого радянського диктора Віктора Балашова, фото: РБК-Україна

Спершу Віктор Балашов вступив до Червоної армії і воював на фронтах Великої Вітчизняної війни у 1942 році. Через два роки, в 1944 році почалася його кар'єра радіоведучого, коли він пройшов відбірковий конкурс і був зарахований на Всесоюзне радіо диктором-практикантом. Навчався всьому Віктор У Юрія Левітана, якому сам Сталін довіряв зачитувати по радіо свої укази і накази.

В результаті Віктор Балашов став не тільки диктором Всесоюзного радіо, а й ведучим на Центральному телебачення. Він вів програму "Час", тому фразу "Говорить Москва, працюють всі радіостанції Радянського Союзу" вимовляв тисячі разів. Крім того, він вів і інші програми, серед яких "Переможці", "Клуб фронтових друзів", "Вогники..." та інші.


Також варто відзначити, що саме Балашов 12 квітня 1961 року озвучив в ефірі повідомлення про політ Юрія Гагаріна в космос. В цілому Віктор Балашов віддав своїй професії понад півстоліття, за що в результаті удостоївся честі носити звання народного артиста Російської Федерації. Разом з тим він був нагороджений безліччю почесних орденів і медалей, за що заслуговує окремої поваги.

Раніше "Hyser" писав про те, що не стало зірки серіалів "Далекобійники" і "Забійна сила".

Також наш портал повідомляв, що у Києві відомий тренер на мотоциклі розбився об таксі, що було знято на відео.

Нагадуємо, що відома російська співачка Тетяна Буланова повідомила своїм шанувальникам скорботну звістку.