У Міністерстві соціальної політики розповіли подробиці нарахування субсидії на ЖКП

У травні поточного року передбачалося призначення житлової субсидія на наступний період після подання громадянами нових заяв та декларації. Таким чином, відповідні органи отримали інформацію про майновий стан та наявність депозитів завдяки деклараціям. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

У міністерстві нагадали, що подібні уточнення критеріїв визначення доцільності отримання субсидії було вкрай важливо розробити, оскільки за результатами верифікацій, проведених Міністерством фінансів, встановлювалися факти того, що після призначення субсидії на ЖКП їх одержувачі здійснювали покупку автомобілів на суму понад 800 тисяч гривень, сільськогосподарської техніки, а також валюти на суму понад мільйон гривень.

Українцям варто пам'ятати про те, що житлові субсидії існують для того, щоб підтримувати громадян, у яких немає можливості оплачувати свою комуналку, а не тих, хто приховує своє майно і статки, нерідко одночасно з цим ще й уникаючи податків.

Крім цього, в уряді прийняли рішення, за яким розгляд питань про призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували субсидії під час минулого опалювального сезону, проводиться без звернення громадян.

Виняток робиться для домогосподарств, яким субсидія надавалася в безготівковій формі, була призначена за фактичним місцем проживання осіб була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих в житло, які не проживають за місцем реєстрації. Таким чином, автоматично субсидії призначать приблизно 85% домогосподарств.

При цьому важливим моментом є те, що рішення про призначення субсидій приймають органи соцзахисту на підставі інформації, що надається Мінфіном за підсумками перевірки даних про одержувачів субсидії.

У найближчі тижні, після того, як з Міністерства фінансів надійдуть результати верифікації одержувачів субсидій за новими критеріями, органи соціального захисту автоматично призначать субсидії понад 2,5 мільйонам українців.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, для кого з українців платіжки в Україні знизяться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, наскільки подорожчає гаряча вода в Україні.

Також "Hyser" писав, що споживачам озвучили липневі тарифи на блакитне паливо.