Пенсійний фонд запустив корисний додаток для пенсіонерів

Діджиталізація послуг в Україні йде повним ходом і спрощує життя багатьом громадянам, зокрема пенсіонерів. Так, Пенсійний фон на базі додатку державних послуг "Дія" запустив власний додаток, через який українці в кілька кліків можуть оформити пенсію. Про це пише портал segodnya.

Завдяки додатку українець може завжди мати доступ до своєї пенсійної справи. Крім того, маючи в руках лише смартфон і підключення до Інтернету можна отримати інформацію про страховий стаж і навіть оформити пенсію, не встаючи з улюбленого дивана.

Крім цього додаток ПФУ має цілий ряд корисних функцій і послуг. Встановивши його пенсіонер може забути про походи в органи Пенсійного фонду і паперової тяганини. Так, серед інших можливостей в додатку можна подати онлайн заявку на призначення або перерахунок пенсії, а також отримати і завантажити електронні документи з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування або переглянути анкетні дані.

Крім цього в додатку можна відстежувати статус звернень до ПФУ і ознайомитися з електронною версією пенсійної справи. За даними ПФУ вже 200 тисяч українців встановили цей додаток на свої смартфони.

Варто нагадати, що з 10 червня в Україні почав діяти закон про електронні трудові книжки, який створив всі умови для того, щоб пенсія за віком призначалася автоматично. Якщо в реєстрі застрахованих осіб є повна інформація про всі періоди трудової діяльності людини, то не потрібно звертатися в ПФУ для призначення пенсії.

Раніше портал Hyser повідомляв, що до кінця 2021 року українським пенсіонерам ще три рази підвищать пенсійні виплати.

Також наш портал інформував, що українців попередили про зрив опалювального сезону і нечувані суми в платіжках.

Нагадаємо, що у Пенсійному фонді підказали як "замовити" доплати до пенсії.