До кінця поточного року уряд ще три рази перерахує пенсії

У 2020 році в планах Пенсійного фонду проведення ще трьох перерахунків пенсійних виплат для українців, і найближчий відбудеться вже в липні. Про те, коли і наскільки підвищаться пенсії повідомляє офіційна прес-служба Пенсійного Фонду України.

Повідомляється, що з 1 липня ПФУ почне перерахунок пенсійних виплат у зв'язку з черговим підвищенням прожиткового мінімуму. Це означає, що в Україні зросте мінімальна пенсія за віком і доплати за понаднормовий стаж. Крім того, в липні доплату до пенсії в розмірі 100 гривень отримають ті пенсіонери, які вирушили на заслужений відпочинок в минулому році і чиї виплати не підвищувалися і не індексувалися. Важливим моментом є те, що індексація пенсійних виплат відбудеться автоматично, тобто пенсіонером не потрібно особисто відвідувати відділення Пенсійного фонду.

Вже восени, з 1 жовтня, відбудеться ще одне підвищення пенсійних виплат, яке торкнеться в першу чергу пенсіонерів старше 75 років. ВИПЛАТИ для цієї категорії одержувачів пенсії підвищать на 400 гривень, а їх мінімальна пенсія складе 2,5 тисячі гривень.

Останній перерахунок в поточному році відбудеться з початком грудня. Уряд ще раз підвищить прожитковий мінімум, за рахунок чого знову зросте мінімальна пенсія за віком, а також доплати за понаднормовий страховий стаж.

Нагадаємо, крім підвищення пенсій в липні повинна змінитися і вартість газу для споживачів, які не підписали річний контракт. Експерт заявляє, що для таких споживачів тарифи зросте, але несуттєво. Зростання пов'язане з підвищенням ціни на блакитне паливо на європейському ринку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям пояснили, як відбувається нарахування пенсії без трудової книжки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновники зганьбилися з благодійними наборами для пенсіонерів у Кривому Розі.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, в якому випадку ПФУ може скасувати виплати.