В українському уряді планують підвищити мінімальну заробітну плату

Останнім часом Кабінет Міністрів Україна регулярно піднімає мінімальну заробітну плату в країні. Ще одне таке підвищення відбудеться досить скоро, проте зростання буде незначним. Про це йдеться в прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки, яке склав уряд.

Відповідно до опублікованого Мінекономіки документа, в поточному році Кабмін планує ще одне підвищення мінімальної зарплати, однак підвищення буде не дуже великим — до 6,5 тисяч гривень.

Варто відзначити, що "чиста" мінімальна заробітна плата в поточному році зросте на 25,5% до 6042 гривень. Надалі уряд планує підняти мінімалку на 9,8% до 7176 Гривень у 2023 році, а пізніше ще на 6,8% до 7665 Гривень у 2024 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окремих областях України відбувається серйозне подорожчання опалення. Так, у Чернівцях тариф на опалення зріс на 70% і тепер становить 2017 гривень за одну гігакалорію з урахуванням ПДВ. За це рішення 23 червня одноголосно проголосувало 11 членів виконкому Чернівецької міської ради.

Це відчутна Ціна за опалення, проте інші області за рівнем тарифів не сильно відстають. Наприклад, з початку 2021 року гігакалорія тепла жителям Івано-Франківська обходиться в 1530 гривень, а в Тернополі вона коштує 1434 гривні.

Подорожчання пов'язане з кількома факторами, зокрема, з підвищенням вартості блакитного палива і зростанням мінімальної заробітної плати. Тариф на опалення складається на 61% з вартості газу, на 10% з електроенергії та водопостачання, на 12% — з витрат на зарплату співробітникам і інші витрати.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям пояснили, як відбувається нарахування пенсії без трудової книжки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновники зганьбилися з благодійними наборами для пенсіонерів у Кривому Розі.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, в якому випадку ПФУ може скасувати виплати.