Як відомо, вітамін С дуже корисний для здоров'я. Однак, як виявилося, його надлишок може завдати шкоди вашому організму. Які ж симптоми передозування?

Лікарі рекомендують приймати вітамін С при простудних захворюваннях, ГРВІ та грипі. Також вітамін С радять пити і для підвищення імунітету, продовження молодості (вітамін С сприяє виробленню колагену), а також для профілактики коронавірусу. Однак, самолікування може бути небезпечним для здоров'я, оскільки надлишок вітаміну С в організмі не принесе користі, а тільки зашкодить.

При прийомі вітаміну С можуть виникнути такі побічні реакції:

- проблеми з шлунково-кишкового тракту. Це найбільш поширена скарга при прийомі вітаміну С.

- камені в нирках. Надлишок вітаміну С, згідно з деякими дослідженнями, призводить до утворення каменів у нирках.

- передозування залізом. Вітамін С допомагає засвоєнню заліза в організмі. Не дивно, що великі кількості вітаміну С можуть призвести до передозування залізом.

- ерозія зубів. Якщо приймати вітамін С в жувальних таблетках, то це врешті-решт призведе до ерозії емалі.

- безсоння. До побічних симптомів прийому вітаміну С відноситься втома, головний біль, сонливість і безсоння.

Отже, якщо ви приймаєте вітамін С для підвищення імунітету і помітили у себе зазначені вище симптоми, то вам необхідно зменшити дозу вітаміну С або взагалі виключити його з раціону у вигляді добавки. Ваш організм добуде необхідну кількість вітаміну С з продуктів, які ви їсте. Якщо ви виявили у себе кілька побічних симптомів, то найкраще звернутися за допомогою до лікаря. І пам'ятайте, самолікування може принести більше шкоди, ніж користі.

Як повідомлялося раніше, названий овоч, який знизить ризик інсульту на 50%. Подбайте про своє здоров'я!

Hyser також писав, що лікарі назвали неочевидні симптоми дефіциту вітаміну В12. Варто прислухатися до думки фахівців.