Вчора в Києві мав відбутися концерт російського репера Басти. Однак не всі були раді приїзду музиканта до столиці України. Виступ артиста опинився під загрозою зриву через мітингувальників.

Російський репер Баста (справжнє ім'я Василь Вакуленко, - прим. ред.) прилетів в Україну, щоб дати свій концерт у Києві. Однак перед концерт-холом StereoPlaza зібралися активісти, які протестували проти виступу музиканта в українській столиці.

Нагадаємо, раніше СБУ заборонило реперу Басті в'їзд Україні. Однак у вересні 2020-го року санкції проти музиканта були зняті. Тому до Києва артист прилетів на законних підставах.

Однак Баста відвідував анексований Крим без дозволу з боку України, а також знімався в пропагандистському ролику про Керченський міст. З чого випливає, що музикант підтримує анексію Криму, війну на Донбасі і політику Путіна.

Не дивно, що патріотично налаштованих громадян України концерт російського репера в Києві обурив. Активісти вийшли мітингувати з плакатами: "Баста підтримує окупацію Криму", "Баста фінансує російську армію". Мітингувальники також скандували: "Басту геть".

Однак незважаючи на зусилля активістів, концерт репера все-таки відбувся. Багато фанатів артиста стверджують, що не знали про відвідування репером анексованого півострова, а також вважають, що «мистецтво поза політикою».

Нагадаємо, багато російських артистів потрапили в "чорний список" СБУ. Їм заборонений в'їзд на територію України. Багато з них виступали в анексованому Криму або іншими способами підтримували антиукраїнську політику Путіна.

Як повідомлялося раніше, у заборонений список СБУ потрапив Філіп Кіркоров. Музикант відреагував на цю подію і заспівав українською мовою.

Hyser також писав, що заборонену в Україні Наташу Королеву не впізнали фанати. Артистку зафотошопили до невпізнання.