Про велогонку Tour de France, здається, знають навіть ті, хто не відрізняє маунтінбайк від шосейного велосипеда. Ще б пак, це змагання-візитна картка Франції. Але при цьому професійний велоспорт вважають і одним з найнебезпечніших занять. Чергове цьому підтвердження сталося вчора, 26 червня 2021 року.

Так, під час велогонки Tour de France 2021 сталася серйозна аварія на трасі через одне випадкове падіння. Це сталося на першому етапі, що проходив по горбистому маршруту від Бреста до Ландерно приблизно за 45 км до фінішу.

Причиною масового завалу велосипедистів стала дівчина з плакатом, яка дуже хотіла потрапити в об'єктив телекамер.

Свій плакат вона тримала так, що його частина майже на метр виступала над дорогою і перекривала траєкторію руху спортсменів. На ньому на суміші французької та німецької було написано " Allez Opi-Omi!", що в перекладі означає " Давай, дідусь і бабуся!".

Саме за нього і зачепився багаторазовий чемпіон світу, німецький велогонщик Тоні Мартін і впав, так як на швидкості не зміг утримати рівновагу.

В результаті інциденту десятки гонщиків за інерцією звалилися в купу. Однак, всупереч порізам і синякам, більшість з них продовжили гонку, хоча їх руки і ноги були в крові.

Сам Тоні Мартін всю подальшу дистанцію керував велосипедом однією рукою, так як друга сильно пошкодилася під час падіння. А ось для його німецького колеги Яші зюттерліна це змагання завершилося передчасно через падіння і супутні травми.

У соцмережах вболівальниці з плакатом, яка не помітила спортсменів, що наближаються, масово рекомендують шукати юристів і готуватися до програшу на судовому процесі. Її пошуком займається поліція.

Відзначимо, що за 7,6 кілометрів до фінішу сталася ще одна велика аварія. У підсумку всього в гонці травми різної тяжкості отримав 21 гонщик.

Раніше Hyser писав, що посол Швеції потролив збірну України мемом за вихід в 1/8 Євро-2020.

Також наш портал повідомляв, що у Китаї фотограф добіг до фінішу швидше спортсменів.

Нагадавши, у Росії порвався величезний надувний космонавт.