Ізраїльський лікар розповів про те, хто більшою мірою схильний до зараження вірусом "Дельта".

У всьому світі все активніше поширюється небезпечний штам коронавірусу під назвою "Дельта". Як запевняють багато лікарів, що цей вид вірусу може з легкістю обходити вакцини. Але поки такі випадки поодинокі. Навіть одна доза щеплення запобігає важкий перебіг захворювання цим варіантом.

Про це в ексклюзивному бліц-інтерв'ю OBOZREVATEL розповів лікар-анестезіолог, відповідальний за клінічні дослідження препаратів від COVID-19 і постковидних уражень в одній з ізраїльських компаній Борис Бриль.

Як запевняє експерт, велику небезпеку цей вірус представляє для тих людей, у яких немає вакцинації. До того ж штам дуже швидко поширюється. Він набагато заздалегідь, ніж інші види коронавірусу.

"Для перехворілих і тих, хто щеплений одиничною дозою, ризики нижчі, ніж у невакцинованих. Ті, хто прищепилися другою дозою, теж можуть відчути його на собі, але набагато в меншій мірі, ніж попередні групи. Тому робити щеплення необхідно", - повідомив медик.

Тому лікар закликає всіх людей не ігнорувати вакцинацію і робити її. Тому що коронавірус поки не відступає і ризик зараження залишається все таким же високим. Не варто ігнорувати цей факт. Заразитися може будь-яка людина. Але у вакцинованих перебіг самої хвороби буде набагато легше.

Лікар також розповів про те, що поки світова спільнота не розглядає варіант створення спеціальної вакцини проти вірусу "Дельта". Але якщо він буде так і далі поширюватися, то такий варіант не виключений. Адже людей потрібно від нього захистити. Він занадто небезпечний і занадто заразний.

Клінічні прояви цього вірусу точно такі ж як і інших ковід штамів.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні планую запровадити обов'язковий для всіх медогляд.

Також писали, що в Україні можуть посилити заходи карантину.

Нагадаємо, що кого з українців будуть прищеплювати на четвертому етапі вакцинації.