Синоптики поділилися прогнозом погоди в Україні на липень.

Очікується, що буде дуже жарко, хоч і без опадів знову-таки не обійдеться. В цілому погодні умови будуть чимось нагадувати тропічні, зазначив народний синоптик Леонід Горбань. Про це пише "Апостроф".


Зокрема, з 1 по 4 липня буде дуже душно, але з дощами, приблизно +28 градусів тепла. Наступні 5 днів будуть взагалі вологими, як в парильні. Температура повітря почне спадати до +22 в період з 8 по 12 липня.

А от середина липня знову буде спекотною, адже термометри показуватимуть до +35 градусів у тіні. Опади повернуться в Україну наприкінці липня 21-22 числа. Не виключається навіть сильна буря з 25 по 27 число.


Дані Укргідрометцентру теж свідчать про те, що можливі навіть смерчі на тлі такої мінливої погоди. Зокрема, вони можуть утворюватися в степових районах країни і буде їх більше, ніж у червні. У зв'язку з цим, варто готуватися до знеструмлення населених пунктів, підтоплень, розмивання доріг.

До речі, найсильніші зливи синоптики прогнозують на заході, півночі країни, а також у Вінницькій області. Найменше опадів буде на півдні України. Примітно, що в другому місяці літа опади можуть спостерігатися мало не через день.

При цьому середня температура повітря в липні становитиме +20-25 градусів, але може підніматися аж до +41 в Дніпропетровській області і в окупованому Криму. В цілому спеки варто чекати жителям сходу і південного сходу України: Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької областей.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Києві дика спека змінилася небувалою грозою з величезним градом.

Також наш портал повідомляв, що стихія у вигляді нечуваного урагану зламала життя жителям Рівного.

Нагадуємо, що Херсон накрило зливами і градом розміром з горох. Є фото, на яких видно розбиті авто і затоплені вулиці.