Українцям підказали, де можна відпочити цього літа, крім Туреччини

Ще в травні 2021 року відпочинок в Туреччині був по кишені більшості українців, проте зараз ціни піднялися на 10-15% і продовжать зростати. Пов'язано це з великим напливом відпочиваючих з Росії, яким до 22 червня відпочинок в Туреччині був недоступний через закрите авіасполучення. Однак впадати у відчай не варто, оскільки існує ще цілий ряд доступних країн, де українці можуть недорого відпочити цього літа. Про це пише nv.ua.

Перед вибором країни для відпочинку українцям рекомендують розглянути такий варіант як Греція. Ця країна однією з перших закрилася для туристів у 2020 році, коли почалася пандемія, проте цього літа українці мають можливість відвідати її. Для в'їзду в Грецію українцям потрібно надати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус або надати документ про перенесений протягом 2-9 місяців до подорожі вірус. Також пропустять громадян, які пішли повний курс вакцинації не пізніше двох тижнів до поїздки і мають відповідний сертифікат. Ціни на відпочинок в Греції ніколи не були низькими, проте цього літа можна відпочити за ті ж гроші, що і в Туреччині.

Також можна провести відпустку на Кіпрі, який доступний для туристів з України з початку весни. Для відпочинку доведеться зареєструватися на платформі CyprusFlightPass, потім отримати карту для вильоту і здати тест на коронавірус. Якщо результат буде негативним, то виліт дозволяється. По прибуттю в країну доведеться зробити ще один ПЛР тест, який обійдеться в 30 євро. Однак умови в'їзду можуть змінитися, тому найкраще ознайомиться з ними на сайті посольства Кіпру в Україні. Вибирати тур слід хоча б з напівпансіоном. Це допоможе заощадити, оскільки громадське харчування на курортах обійдеться недешево.

Відкриті і чекають на українців курорти в Болгарії. Це відмінний вибір для тих, хто хоче бюджетно відпочити. Влітку 2021 тиждень відпочинку на популярних курортах для двох стартує з розцінок в 14 тисяч гривень. Для в'їзду в країну буде достатньо надати негативний ПЛР тест або довідку про перенесену хворобу, сертифікат про вакцинацію.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, які закордонні курорти відкриті для відвідування цього літа.

Також наш портал інформував, що туристам показали несподівані міста України для літніх подорожей, в яких цікавіше, ніж у Туреччині.

Нагадаємо, що курортників сповістили про загрозу на Чорному морі.