У Росії набирає оборотів коронавірусна інфекція - експерти пов'язують це з поширенням в країні високоінфекційного штаму "Дельта".

Тільки за останню добу у столиці РФ від ковіду померло 124 люди, а у Санкт-Петербурзі 110 осіб, пише "Українська правда".

З четверга у Москві фіксують щоденний приріст смертності. Кількість пацієнтів із виявленним ковідом, які вмерли у Москві, стала найбільшою з початку пандемії - 124.

У Петербурзі число смертей за добу також досягло абсолютного максимуму для цього міста – 110.

Усього за добу, 27 червня, від коронавірусної інфекції померло 611 осіб. Позитивний результат тесту на ковід показав 21650 особі.

Відзначимо, що ВООЗ попереджує, що новий штам коронавірусу "Дельта", виявлений вперше восени в Індії, може спричинити нову смертоносну хвилю в країнах від Індонезії до Росії. Відомо, що цей штам виявили вже у 92 країнах світу.

Штам "Дельта" вдвічі заразніший, ніж ковід-19, який був вперше виявлений у Китаї.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров'я не виключає введення локдауну через поширення нового штаму коронавірусу під назвою "Дельта плюс".

Вуйнович каже, що однієї тільки вакцинації для боротьби з вірусом буде недостатньо. Вкрай важливо, щоб дотримувалися соціальної дистанції, дотримувалися масочного режиму і інші карантинні обмеження.

Якщо це все люди будуть ігнорувати, то незабаром у світі доведеться ввести тотальний локдаун.

Представник ВООЗ підкреслює, що новий штам "Дельта плюс" набирає обертів досить стрімко. Саме цей штам вражає багато клітин і заразився людина може поширити вірус швидше і заразити велику кількість людей. І хоча ще пк не настав, вірус набирає швидкість.

Відзначимо, що експерти кажуть, що останнім часом штам "Дельта" оновлюється швидше, ніж моделі гаджетів.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.