У Мелітопольському районі Запорізької області правоохоронні органи демонтували шлагбаум до узбережжя Азовського моря.

У поліції Запоріжжя розповіли, що один з громадян поскаржився на те, що на в'їзді на острів Бірючий поставили шлагбаум і вимагають за проїзд 200 гривень, пише пресслужба поліції.

Попередньо вдалося встановити, що металеву тимчасову споруду з шлагбаумом було встановлено при в'їзді в заповідник посадовими особами Приазовського національного природного парку.

Вони вилучали плату за в'їзд у примусовому порядку з громадян, які приїхали на відпочинок, хоча згідно чинного законодавства всі вони мають свободу пересування.

Правоохоронні органи порушили за даним фактом кримінальну справу з терміном позбавлення волі до трьох років.

Місцеві видання повідомляють, що шлагбаум був встановлений біля Степка, перед в'їздом на острів Бірючий.

zp.npu.gov

Минулого року вже був схожий скандал. Тоді шлагбаум був встановлений згідно з рішенням директора заповідника Дмитра Воловика за словами якого всі виручені гроші спрямовувалися на прибирання, душові, біотуалети, пандус, парасольки і доріжки для інвалідів.

Підприємець отримував гроші за проїзд, а проїжджаючим видавав на руки чеки з вихідними Кирилівської селищної ради. Тоді адмінпротокол був складений на інспектора парку.

Зазначимо, що Приазовський Національний природний парк - це Природоохоронна територія на території Бердянського, Мелітопольського, Приазовського, Якимівського районів, міст Бердянська та Мелітополя Запорізької області. Парк підпорядкований Міністерству екології та природних ресурсів України.

Раніше Hyser писав про те, що у Чернівецькій області просто на випускному батько студента облив завуча фекаліями.

Також Hyser повідомляв, що Держекоінспекція розповіла про збитки, які відбулися у сфері надрокористування.

Нагадаємо, що в Україні перекрили одну з найважливіших трас.