Лікарі назвали продукти, які допоможуть знизити артеріальний тиск

У спекотні літні дні навіть повністю здорові люди відчувають дискомфорт, що вже говорити про людей, які страждають від гіпертонії. Однак є перелік продуктів, які здатні знизити артеріальний тиск і поліпшити стан. Про це пише diamed.

Лікарі відзначають, що від підвищеного тиску рятують продукти, які містять калій, магній, клітковину, але при цьому не містять натрій. До таких продуктів відноситься зелень, наприклад, рукола, шпинат, листова капуста та інші. Фахівці рекомендують вживати зелень в сирому вигляді, але ні в якому разі не консервовану, оскільки туди часто додають сіль. Зберігати зелень найкраще в замороженому вигляді.

Популярні літні ягоди також здатні знизити тиск. Наприклад, корисні сполуки, що допомагають при гіпертонії містяться в чорниці, а також Малині та полуниці. Знайома всім буряк також знижує тиск, оскільки містить оксид азоту, що розширює судини. Лікарі рекомендують вичавлювати сік з буряка або ж просто потерти і їсти в сирому вигляді.

Справжньою знахідкою для гіпертоніків стане вівсяна каша. Вона містить багато клітковини й при цьому мало натрію і жиру. Тому вівсянка на сніданок стане кращим рішенням для профілактики гіпертонії. Посилити ефект вівсянки можна додавши в неї шматочки банана, який містить калій, що знижує тиск. Це плюс не тільки для здоров'я, але для смаку вашого сніданку.

Також допомогти гіпертонікам можуть гранати. Їх можна вживати як в сирому вигляді, так і у вигляді соку. Один стакан гранатового соку протягом місяця істотно поліпшить стан здоров'я.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.

Також наш портал інформував, що експерти розкрили секрет, як можна уникнути старіння і продовжити життя мінімум на 10 років.

Нагадаємо, що медики назвали популярний суп, який шкодить шлунку.