Кияни в День Конституції змогли спостерігати в небі "ядерний гриб"

Природа настільки багатогранна і непередбачувана, що часом можна побачити найдивовижніші її явища. Одне з таких пощастило спостерігати жителям Києва. Над столицею зависла неймовірна хмара, що нагадує ядерний гриб. Про це пише портал segodnya.

Унікальне природне явище, яке дивніше навіть за НЛО можна було побачити в небі над столицею України в День Конституції 28 червня. Так, у понеділок ввечері над Києвом утворилася неймовірно красива Хмара у формі ядерного гриба.

Хмара-гриб над Києвом. Фото: facebook.com/vlad.vasylkevych
Хмара-гриб над Києвом. Фото: facebook.com/vlad.vasylkevych

Видовище настільки незвичайне і зачаровує, що багато жителів столиці фотографували його і розміщували в соцмережах. Відзначається, що незвичайне явище можна було побачити в багатьох районах Києва, зокрема на Оболоні, Позняках і Троєщині. Хмара у форті ядерного гриба можна було помітити навіть у деяких передмістях української столиці, зокрема в Обухівському районі.

Хмара-гриб над Києвом. Фото: Pavel Ivanov
Хмара-гриб над Києвом. Фото: Pavel Ivanov

Варто відзначити, що явище дійсно унікальне і дуже зачаровує, проте йому є цілком наукове пояснення, яке озвучили в Українському гідрометцентрі. Як зазначили фахівці, це явище називається Cumulоnimbus incus (Cb inc.), друге слово якого перекладається як"ковадло". За словами синоптиків це купчасто-дощова хмара, яка досягла висоти ізотермії на кордоні тропосфери і стратосфери. Таке явище можна побачити, коли висхідні потоки повітря не можуть подолати блокуючий шар ізотермії. Тоді хмара починає розтікатися в напрямку переважаючого горизонтального потоку повітря і формується так звана "ковадло".

Раніше портал Hyser повідомляв, що у небі над Києвом зняли "зграю" невідомих сяючих об'єктів.

Також наш портал інформував, що в Україну прийшли піщані бурі, які можна побачити навіть з космосу.

Нагадаємо, що незвичайне "НЛО" над Дніпром захопило увагу українців.