У мережі показали один з прототипів з Волзького автозаводу, який не потрапив в серію

За історію практично всіх радянських виробників автомобілів було розроблено величезну кількість моделей, які з тих чи інших причин не дісталися до серійного виробництва. Одну з таких машин показав Instagram-аккаунт "worldofcars_ru".

Не так давно в профілі з'явилася фотографія експериментального автомобіля, який повинен був стати спадкоємцем знаменитого позашляховика "Нива" і мав Індекс ВАЗ-2123. Примітно, що даний макет був створений в 1988 році, і тому його дизайн стає досить цікавим.

Справа в тому, що радянські виробників автомобілів ніколи не гналися за оригінальністю в зовнішності, тому копіювали дизайн вже існуючих іномарок або за домовленістю, як було з "Жигулі" і Fiat, або по-тихому. Після цього машини зазвичай протягом довгого часу не отримували серйозних змін у зовнішності, через що остання серйозно застарівала. Тому, наприклад, зовнішній вигляд радянської "Волги" з 80-х став для американського оглядача автомобілів справжнім культурним шоком. При всьому при цьому, цей прототип від подібних проблем не страждає.

На подив, зовнішність даного прототипу непогано відповідає автомобільним тенденціям того часу, при тому, що дизайн виглядає досить оригінальним. Він нагадує ВАЗ-2110, проте не варто забувати, що до початку виробництва "десятки" має пройти 8 років.

Більшість коментаторів по достоїнству оцінили зовнішній вигляд цього автомобіля. Особливо він нагадав їм представників японського автопрому, а саме ранні моделі позашляховиків Honda і Toyota.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали класичну "Волгу", схрещену з Lexus.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали рідкісну версію українського автомобіля ЗАЗ " Славута",

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, яких автомобілів на вторинці краще уникати.