Українців зобов'яжуть платити податок за город

У Верховній Раді готують черговий "сюрприз"для українців, у яких є городи. У парламенті зареєстрували законопроєкт №5600, яким пропонується внести зміни до Податкового кодексу. Зокрема в документі пропонується зменшити розмір земельних ділянок для ведення особистого господарства і тим самим зобов'язати громадян платити податок податки за городи. Про це інформує obozrevatel.

За нормами, які діють на сьогоднішній день в Україні дозволяється володіти ділянкою до 2 га.на ній можна вирощувати і реалізовувати продукцію не сплачуючи ніяких податків. Однак пропонований законопроєкт обмежить площу неоподатковуваної ділянки до 50 соток, а платити податок доведеться всім, незалежно заробляють вони на продукції або вирощують для себе.

Так, для всіх громадян, які мають у власності земельну ділянку для ведення особистого господарства понад 50 соток встановлюється мінімальне податкове зобов'язання. За кожен гектар, який перевищує цю норму доведеться віддати з кишені 5% від його оціночної вартості. За оцінками експертів платити доведеться близько 1,5 тисячі гривень за гектар, однак сума нефіксована і буде залежати від регіону.

Головною метою зареєстрованого законопроєкту є залучення коштів до бюджету країни за рахунок збільшення оподаткування. За розрахунками Міністерства фінансів нововведення дозволить залучити до держбюджету близько 60 мільярдів гривень на рік.

Варто відзначити, що в разі прийняття даного законопроєкту удар відчують не тільки власники ділянок для бізнесу, а й частина українців, які володіють звичайними містами. Експерти відзначають, що поки документ не розглянули в сесійній залі є ймовірність, що спірні моменти будуть переглянуті. Однак якщо законопроєкт буде прийнятий в тому вигляді, в якому він існує зараз, то це обернеться серйозним ударом по багатьох українцям, які живуть в сільській місцевості.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили про підвищення податків на квартири.

Також наш портал інформував, що в Україні гряде серйозна податкова реформа через яку українцям доведеться платити більше податків за квартири.

Нагадаємо, що українцям нагадали про необхідність заплатити податки за свої квартири і будинки: кому і скільки доведеться викласти.