Фахівці назвали продукти, які прискорюють старіння шкіри

Багато людей прагнуть довше зберегти еластичність і здоров'я шкіри. Для цього вони користуються послугами профільних фахівців, використовують різні креми. Але все це може не приносити очікуваного результату, а причиною тому неправильне харчування. Як виявилося деякі продукти буквально засівають шкіру зморшками. Про це пише портал newsyou.

Здорове харчування - головна запорука здорової та красивої шкіри. Якщо не приділяти належну увагу своєму раціону, то навряд чи вийде зберегти шкіру здоровою на довгі роки. За словами лікарів гостра їжа є однією з найнебезпечніших для шкіри, адже вона прискорює її старіння. Вживання таких продуктів слід обмежити, а найкраще викреслити з раціону.

Також шкідливі для шкіри хот-доги, ковбаси, салямі, пепероні і в'ялене м'ясо, оскільки вони збагачені жирами, натрієм і сульфітами у великій кількості. Фахівці відзначають, що ці речовини підвищують ризик зневоднення шкіри і виникнення запального процесу через ослаблення колагену.

Втратити еластичність, і стати в'ялою шкіра може в результаті вживання маргарину і солодощів. Лікарі підкреслюють, що маргарин насичений трансжирами, а солодощі можуть пошкодити колаген.

Крім продуктів харчування небезпека чекає шкіру і на вулиці, особливо в літній період. Справа в тому, що висока температура повітря і сонячна активність здатні негативно впливати на шкіру дорослих і дітей. Лікарі рекомендують використовувати спеціальні креми, щоб захистити шкіру.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які провокують розвиток целюліту.

Також наш портал інформував, що експерти розкрили секрет, як можна уникнути старіння і продовжити життя мінімум на 10 років.

Нагадаємо, що лікарі назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.