Українців попередили про магнітні бурі в липні

Синоптики прогнозують аномальну спеку і сильні зливи в липні, однак це не єдине випробування, яке чекає українців в цьому місяці. Україну накриє кілька магнітних бур, перші з яких метеочутливі люди відчують вже 4-5 липня. Про це інформує Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Перші геомагнітні обурення можна буде відчути вже в перші дні липня, проте самий пік припаде на 5 липня. Потім 9 і 10 липня підуть нові удари, але вже слабкіше. Їх сила за прогнозами експертів не перевищуватиме 3 балів. У ці дні метеочутливі люди можуть відчувати проблеми зі сном і відчувати нудоту або запаморочення.

Наступні магнітні бурі припадають на 12-13 липня і до них слід приготуватися, тому як їх сила може досягти 4 балів. Краще наперед поповнити запаси знеболюючого, адже в ці дні можливі сильні головні болі й мігрені. До слова, це буде найсильніший удар в цьому місяці. Ще одна магнітна буря очікується 29 липня, проте на самопочутті людей практично ніяк не відіб'ється.

У період магнітних бур люди можуть відчувати цілий ряд неприємних симптомів, зокрема задишку, напади тахікардії, запаморочення, дратівливість. Також в ці дні можуть загострюватися хронічні захворювання.

Варто відзначити, що від магнітних бур в першу чергу страждають метеочутливі люди, літні та ті, хто страждає від хронічних захворювань. Однак це не означає, що здоровим бояться нічого. Навіть у людей, які не мають проблем зі здоров'ям може розболітися голова. Щоб максимально безболісно пережити період магнітних бур лікарі рекомендують уникати будь-якого перенапруги та стресів. Також найкраще відмовитися від алкоголю, сигарет, жирної, а також солоної їжі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили про магнітну бурю "червоного" рівня.

Також наш портал інформував, що фахівці назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.

Нагадаємо, що медики назвали приховану причину болю в руках і ногах.