У Раді запропонували вилучати податки з українців за городи.

Нардепи планують зменшити дозволений розмір ділянок для ведення особистого господарства. Так, на цей час дозволяється мати у власності ділянку до 2 га, вирощувати на ній продукцію, продавати її і не платити податків. Однак у майбутньому влада хоче зробити так, щоб платили податки всі, хто володіє більше ніж 50 сотками землі, пише "Оглядач".


Причому податок зобов'яжуть платити навіть тих, хто не продає продукцію, а ростить її для себе. Зокрема, пропонується за кожен гектар понад вищевказаної норми встановити податок - 5% від його оціночної вартості. Експерт із земельних питань Олег Нів'євський зазначив, що в середньому цей податок становитиме приблизно 1500 грн з гектара.

Варто відзначити, що це лише приблизна сума податку, яка може змінюватися в залежності від регіону. Приміром, на Полтавщині мова може йти вже про 2000 грн, а в західних областях України сума буде виходити помітно меншою.


Всі нюанси з цього питання були прописані в новому законопроекті, за рахунок якого хочуть забезпечити додаткове поповнення бюджету шляхом збільшення оподаткування. З цього всього очікуються надходження в бюджет в розмірі десь 60 млрд грн на рік, з яких близько 27 млрд заплатять саме агровиробники.

Уточнюється, що цей законопроект, який передбачає всі вищезазначені зміни в Податковому кодексі, вже підтримав парламентський Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики.

Раніше "Hyser" писав про те, що експерт стривожив прогнозом щодо підвищення податків в Україні.

Також наш портал повідомляв, що з пенсіонерів почнуть здирати додаткові податки.

Нагадуємо, що українців готують до нових податків за квартири.