Медики попередили про небезпечні властивості малини

Літо в самому розпалі, а значить почався сезон улюблених багатьма ягод, зокрема малини. Плоди малини дуже корисні для людського організму, адже містять багато корисних вітамінів і навіть надає цілющий ефект. Але в той же час в деяких випадках малина небезпечна. Лікарі розповіли, кому краще відмовитися від вживання цієї ягоди. Про це пише 24tv.ua.

Малина багата на вітаміни А, групи B, С, РР, бета-ситостері, а також саліцилову кислоту, яка має жарознижуючі властивості. Ця ягода використовується навіть при лікуванні ряду захворювань, зокрема гіпертонії, недокрів'я і атеросклерозу. Також малина корисна для людей, які мають проблеми зі шлунком.

Фахівці виділяють ще кілька неймовірних властивостей малини. Так, ця ягода здатна підтримати тонус шкіри, омолодити і вирівняти колір шкіри. Також її можна сміливо вживати навіть тим, хто дотримується дієти, адже в 100 грамах ягоди міститься всього 41 калорія.

Фолієва кислота, яка міститься в Малині, допомагає жінці завагітніти і виносити здорову дитину. Також листя малини містять речовини стимулюють роботу мускулатури кишечника і матки. Крім того, експерти рекомендують напої з малини при депресіях, а також для поліпшення сну.

Але незважаючи на всі свої корисні властивості малина в деяких випадках становить небезпеку. Вживання цієї ягоди у великих кількостях може викликати алергічну реакцію. Також відмовитися від малини слід людям страждають від гастриту, виразки і проблем з кишково-шлунковим трактом. Лікарі відзначають, що малина може спровокувати загострення цих захворювань.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які провокують розвиток целюліту.

Також наш портал інформував, що експерти розкрили секрет, як можна уникнути старіння і продовжити життя мінімум на 10 років.

Нагадаємо, що лікарі назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.