На засіданні парламенту було підтримано рішення про перейменування селища міського типу Новгородське.

Тепер воно матиме назву селище міського типу Нью-Йорк, пише "Українська правда".

Повідомляється, що за постанову віддав свої голоси 301 народний депутат. Утрималися від голосування 13 нардепів з партій "Слуга народу". Позафракційний Євген Шевченко висловився проти.

За законопроект голосували без обговорення.

Подання про перейменування селища було подано Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією.

Зазначимо, що смт називалося Нью-Йорком до 1951 року. Коли прийшла радянська влада, вона змінила назву на Новгородське. Це було під час холодної війни.

Влада мотивувала свої дії тим, що назва Нью-Йорк звучала "не дуже по-російськи" і мала однойменну назву з американським Нью-Йорком.

Нагадаємо, що раніше в мережі з'явилася інформація про те, що проспект Науки в Києві планують перейменувати на проспект Іллі Ківи. Не так давно стало відомо, що народний депутат від Партії "Опозиційна платформа — за життя" Ілля Ківа захистив дисертацію і став кандидатом наук. З цього приводу висловилося безліч, як простих людей, так і чиновників. А тепер ще на сайті з'явилася петиція з пропозицією перейменувати центральний проспект столиці на честь Ківи.

Автором петиції став Дулапчій Владислав Іванович, який вважає, що якщо проспект перейменують, то це допоможе школярам і студентам усвідомити важливість вищої освіти в житті кожної людини.

Раніше Hyser писав про те, що у Харкові депутат влаштував кулачну бійку з підприємцем і чиновником.

Також Hyser повідомляв, що центральний проспект столиці хочуть перейменувати на честь скандального депутата-"вченого".

Нагадаємо, що Олексій Гончаренко злив "плани" українського президента Володимира Зеленського.