У мережі розгорівся скандал з туфлями для жінок військовослужбовців.

За словами народного депутата від "Слуги народу" Марини Бардиної, під час розмови з міністром оборони Андрієм Тараном, той її запевнив, що жінки-військовослужбовці не підуть Хрещатиком на високих підборах. В той самий час в Мінобороні заявили, що туфлі - звичайний атрибут парадної форми. Про це пише "Українська правда".

українським жінкам-військовослужбовцям купили для параду туфлі на шпильках, фото: YouTube

На тлі цього в мережі розгорівся скандал, але всіх поспішили заспокоїти тим, що каблуки будуть набагато нижче, ніж на фото, що було опублікувало з репетиції параду, яке і обурило суспільство. До слова, є також фото зразків парадної форми жінок-військових, якими поділилися в Мінообороні, зазначивши, що каблуки - це нормально для армій і інших країн.


Крім того, в Міноборони прокоментували інформацію щодо завищеної ціни закупівель вищевказаного жіночого взуття. Насправді ці цифри були збільшені в 10 разів - з реальних 650 грн за 1 пару до 6500 грн вигаданих.

У Міноборони впевнені, що все це справа рук деяких політичних інтриганів, які могли спеціально розпустити такий слух. Насправді ж 5000 пар туфель хромових в ТОВ "БУДИНОК взуття" Б. Ніколас" за результатами проведеного тендеру були закуплені за ціною 649,80 грн з ПДВ, (541 без ПДВ) за пару.


Раніше "Hyser" писав про те, що журналістка прямо в Раді побила депутата від "Слуги народу".

Також наш портал повідомляв, що Україна нарощує кількість ЗСУ, щоб підготуватися до оборони.

Нагадуємо, що військовий кухар показав справжній "делікатес" для бійців ЗСУ та розповів, як і з чого саме він готується.