Медики оголосили список соусів, які можуть різко підвищити артеріальний тиск. Варто ознайомитися з цим списком.

Гіпертонія або високий артеріальний тиск можуть викликати інсульт або інфаркт. Тому гіпертонікам слід дотримуватися певної дієти, уникаючи продуктів, які можуть підвищити тиск. До таких продуктів відносяться і деякі соуси. Їх список назвали медики.

Соєвий соус. Цей соус дуже солоний і багатий натрієм. А солоні продукти викликають підвищення артеріального тиску.

Томатні соуси, кетчуп. Томатовмісні соуси, в тому числі кетчупи, протипоказані гіпертонікам через великий вміст натрію.

"Консервовані томатні соуси, соуси для пасти і томатні соки містять велику кількість натрію. Порція класичного соусу маринара в 1/2 склянки може містити більше 550 мг натрію. У склянці томатного соку міститься 615 мг " » - зазначають лікарі.

Вживання цих соусів в їжу може різко підвищити артеріальний тиск, що для гіпертоніків загрожує інсультом або інфарктом.

Дієтологи радять не вживати в їжу солоні і гострі соуси. Покупні соуси також не містять в собі нічого корисного. Набагато корисніше для вашого здоров'я будуть соуси, приготовані власноруч зі свіжих продуктів з невеликою кількістю спецій і прянощів.

Як повідомлялося раніше, медики назвали список продуктів, які здатні зменшити головний біль. Що варто вжити в їжу, щоб полегшити біль в голові?

Hyser також писав, що названі спеції, які допоможуть прибрати жир внизу живота. Які спеції варто включити в свій раціон, щоб схуднути до літнього сезону. До яких страв можна додавати ці спеції?