З'явилася інформація, що в Чорному морі зазнає аварії українське судно. До потерпілих попрямував російський ракетний катер.

Російські ЗМІ повідомляють, що в Чорному морі зазнає аварії українське судно з командою на борту.

Повідомляється, що в українського риболовецького судна відмовив двигун. Корабель був знеструмлений і дрейфував у Чорному морі. Сигнал лиха, відправлений командою судна, прийняв російський ракетний катер "Івановець".

За даними російських ЗМІ, українське судно ОД-2592 з реєстрацією в Очакові, запросило допомогу в 01:27 3 липня 2021 року. На борту корабля, за інформацією журналістів, знаходяться чотири члени екіпажу.

"Життю членів екіпажу українського риболовецького судна в Чорному морі нічого не загрожує, до них направили буксир з Одеси", - повідомляють російські ЗМІ.

Однак, як заявили в Міністерстві оборони України, росіяни проігнорували сигнал, поданий з нашого риболовецького судна.

"Поширена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовному судну ОД-2592, яке вночі 3 липня потрапило в аварію в акваторії північно-західної частини Чорного моря поблизу Тендерівської коси, є черговим інформаційним заходом Росії», – йдеться в повідомленні Міноборони.

Як стало відомо, новини про готовність надати допомогу українському судну в російських ЗМІ з'явилися, коли риболовецький корабель вже буксирували в бік Очакова.

«При цьому названі в російських інформаційних вкиданнях ракетний катер " Ивановец" ЧФ і прикордонний сторожовий корабель "Безупречный" прикордонної служби ФСБ РФ до українського судна не наближалися, незважаючи на отримання сигналу SOS", - додали в Міністерстві.

Як повідомлялося раніше, Росія в терміновому порядку вивела в Чорне море весь свій бойовий флот. Що відбувається?

Hyser також писав, що Росія обстріляла британський есмінець біля Криму. Ось це скандал!