В Україні все частіше і частіше на людей почали нападати змії.

За словами експертів це пов'язано з тим, що в жарку погоду вони шукають собі затишне місце, згортаються клубочком і таким чином стають непомітними для людини, пише "Обозреватель".

Нападають повзучі на людей не тільки в живій природі, а й у дворах.

З початку року близько 30 випадків укусу змій було зафіксовано в нашій країні. Однак зоологи поспішають заспокоїти і кажуть, що в наших краях мешкає не так багато змій, які здатні по-справжньому сильно нашкодити людині.

Найбільший наплив змій відбувається в червні, коли вони виходять зі сплячки. Найбільш отруйними зміями в Україні вважаються гадюка Нікольського і степова гадюка.

Степова зазвичай досягає в довжину 60 см, її тіло довге, а хвіст короткий. Зіниці у гадюки не круглі, а вертикальні, як у кішки. Вона зазвичай сірого або чорного кольору з ромбовидним малюнком. А ось гадюка Нікольського зазвичай сірого кольору.

Гадюка, фото: dogcatdog

Фахівці кажуть, що перша гадюка на людину не нападе. Вона атакує в разі, якщо її не помітити і ненавмисно наступити. Тому, побачивши в лісі плазуна, не поспішайте брати палицю - він сам відповзе.

У разі укусу змії, людині необхідно відразу ж звертатися в лікарню для уникнення появи анафілактичного шоку.

Відомо, що в Україні дуже складна обстановка з протиотрутою від укусу змій. Дуже часто його просто немає в лікарні і людям доводиться самостійно добувати цей препарат. Така проблема існувала в країні завжди.

Раніше Hyser писав про те, що на популярних українських курортах навала змій.

Також Hyser повідомляв, що Мережа сміється над котом, який топчеться на голові господаря.

Нагадаємо, що названі тварини, які лікують людей.