Пішов з життя режисер Володимир Меньшов, на фільмах якого виросло не одне покоління

Зупинилося серце знаменитого радянського і російського кінорежисера, продюсера, актор Володимира Меньшова, фільми якого любили багато. Про це інформує bbc.com.

Діяч культури помер в результаті наслідків коронавірусу. Володимиру Меньшову був 81 рік. Дата і час прощання з режисером будуть оголошені пізніше.

ЗМІ раніше повідомляли, що Меньшов переносить коронавірус в легкій формі. Через коронавірус в лікарню також потрапила дружина Меньшова-актриса Віра Алентова.

Володимир Меньшов з'явився на світ у Баку 17 вересня 1939 року. Всесвітня популярність прийшла до продюсера тільки в 1981 році, тоді його фільм "Москва сльозам не вірить" отримав премію "Оскар" в номінації "Кращий фільм іноземною мовою". У тому ж 81 році минулого століття Меньшов став лауреатом Державної премії СРСР, а через 8 років йому було присвоєно звання народного артиста РРФСР.

Завдяки роботі талановитого продюсера і режисера в 1985 році на телеекрани вийшов фільм "Любов і голуби", який користується величезною популярністю в Росії і донині. Крім створення кіношедеврів Меньшов не раз пробував себе в якості актора. Він зіграв у безлічі радянських і російських фільмів, зокрема в "Нічному дозорі" і "Денному Дозорі".

Раніше портал Hyser повідомляв, що на 67 - му році життя зупинилося серце відомого українського вченого і дипломата Богдана Соколовського.

Також наш портал інформував, що зупинилося серце відомого українського хореографа, члена журі "Танців з зірками" Григорія Чапкіса.

Нагадаємо, що пішов з життя актор театру і кіно Нед Бітті, який запам'ятався багатьом глядачам за фільмами про Супермена.